28 Nisan 2013 Pazar

KAYISILI FINDIKLI AY ÇÖREĞİ

HAMUR MALZEMELERİ
1 paket margarin
yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
bir tutam tuz
yarım çay bardağı su
İÇ  MALZEMELER
4 adet kakaolu kek
1 su bardağı fındık içi veya(ceviz)
10,15 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki yağımızın içine şekeri katıp karıştıralım daha sonra unu ilave edin.Ve sırası ile bütün malzemeleri katıp yoğurun. hamur  ele yapışmaya yumuşak poğaça hamuru  kıvamda olmalı.
  Daha sonra keki rondo yardımı ile parçaların çekilmiş fındık ve küçük küçük doğradığımız kayısıları pudra şekeri ile ekleyin karıştırın .Hamurdan küçük bezeler alın ve  merdane ile açın içerisine 1 kaşık iç harcı koyun  sigara böreği  gibi sarın ve iki ucunu birleştirin. ay şeklini verin  180 derece fırında üzerine yumurta  sarısı sürün .

fındıkla süsleyin fırına sürün .Afiyet olsun.


25 Nisan 2013 Perşembe

TÜRK USULÜ SUSHİ

MALZEMELER
janbon
havuç
salatalık
avakado
maydanoz
mısır
çörekotu

PİRİNÇ LAPASI
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz
YAPILIŞI
tavayı ateşe koyun ısıtın tereyağı ekleyin ve yıkadığınız pirinçleri de ekleyin  kavurun .daha sonra
suyunu ilave edin kısık ateşte pişmeye bırakın.. üzerine peçete koyun dinlenmeye bırakın.

SUSHİ yapımına başlayalım janbonu streç film üzerine koyalım  içerisine pirinç koyup kaşıkla yayalım .daha sonra havuç avakado ve salatalıkları da dizelim rulo yapalım.bu işlemi pirinç bitene kadar mısır, havuç, salatalık
dizerek tekrarlayalım maydanoz ve çörekotu serpin servis yapın .Afiyet olsun











23 Nisan 2013 Salı

TAVUKLU WRAP

MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs
2 adet kalın lavaş
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy sarı biber
2 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri ,2 y.k krema
4 yemek kaşığı zeytin yağ
3 yemek kaşığı mayonez

KORİ SOS
2 yemek kaşığı yağı tavaya alın 1 adet taze(kuru soğan) soğanı ve 1 diş sarımsağı  ince ince doğrayın  tavada karıştırın.. kori, mayonezi  2 yemek kaşığı kremayı ekleyin karıştırın.ateşten alın 1 yemek kaşığı tereyağ ,tuz karabiber ekleyin blanderdan geçirin.

YAPILIŞI
kavukları jülyen(şerit)ler halinde doğrayın ve tavaya alın .tavuklar pişerken biberleri de jülyen doğrayın ve onuda tavaya ekleyin sarımsak ,taze soğanı da tavaya alın pişene kadar karıştırın.ve ateşten alın kori sosu üzerine dökün.soğumaya bırakın .hafif soğuduğu zaman lavaşlara sarın kıvırın tost makinasında bir 1,2 dk
kızartın afiyet olsun.

21 Nisan 2013 Pazar

YUMURTALI MAKARNA

MALZEMELER
yarım paket spagetti makarna
3 yumurta
maydanoz,dereotu,
1 su bardağı kaşar
pul biber
YAPILIŞI
makarnayı tencerede kaynamakta olan tuzlu suda15dk  haşlayın.yumurta ve maydanozu çırpın içerisine kaşarı
ekleyin ve süzdüğümüz makarnaya katın . teflon tavayı kızdırın hazırladığımız
karışımı tavaya alın ve önlü arkalı kız
 artın .servise alın afiyet olsun.

KAKAOLU MUZLU KREP

MALZEMELER
2 yumurta
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
12 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
vanİlya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İÇİ İÇİN
2 tane muz
dondurma
2 yemek kaşığı bal
not: çilek ,kivi de kulanılabilir.
YAPILIŞI
yumurta ve şekeri çırpın daha sonra tüm malzemeleri katın ve bir mikser yardımı ile çırpın.
teflon tavayı kızdırın az sıvı yağ serpin ve 1 kepçe hamur koyarak pişirin..bu işlemi karışımınız bitene kadar yapın.
Daha sonra krepin arasına muz koyun sarın .2cm kalınlığında dilimleyin bal ve dondurma ile süsleyin
 Diğer bir krepe ise dondurma sürün sarın ve kesin servis yapın afiyet olsun.

20 Nisan 2013 Cumartesi

KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU

MALZEMELER
1 kğ erik
1su bardağı şeker(opsuyonlu artırıla bilir)
2 adet karanfil
yarım limon suyu
2 litre su
YAPILIŞI
yıkadığımız erikleri ve karanfili tencereye atalım  üzerine suyu ekleyip kayamaya bırakalım.
kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte 10dk kaynatalım inmesine yakın limonu ekleyip bir tık kaynadıktan sonra ateşten alalım.soğuk servis yapın afiyet olsun

FINDIK POĞAÇA

MALZEMELER
1su bardağı yogurt
1 yumurta sarısı
1 paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşıgı sirke
Un
kabartma tozu,vanilya
1 çay kaşığı ucu ile tuz
1 su bardağı galeta unu

İÇ HARCI
3 orta boy patates
1 çay bardağı kaşar
tuz ,karabiber Veya peynir
YAPILIŞI
bütün malzemeyi katın yoğurun(alabildigi kadar un) .yumuşak ele yapışmayan bir  hamur
elde edin.hamuru 15 dk buzdolapda dinlendirin.
daha sonra patatesleri haşlayın ve püre haline getirin içerisine kaşar tuz pul ve karabiber ekleyin
dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve içerisine bu karışımdan
 koyup  kapatın . hamuru önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın 180 derece fırında
pişirin afiyet olsun.
NOT: isteğe göre zeytin ezmesi ve peynirde eklenebilir.

TİRAMİSU

MALZEMELER
2 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu , 1vanilya
KREMASI İÇİN
yarım  litre süt
2 fincan şeker
bir fincan un
1 krem şant
 YAPILIŞI
yumurta şekerle birlikte köpük köpük  olana kadar
çırpılır .sıra ile süt,sıvıyağ,
kakao ve daha sonra un ve kabartma tozu vanilya eklenir.akışkan bir hamur elde
edilir.kare borcamla 180 derece  fırında pişirin. .kek  soğuduktan sonra yarım su bardağı
sütün içine 1 tatlı kaşığı neskafe eritin ve bu karışımla keki ıslatın.
Diger taraf da yarım litre süt
2 fincan şeker
1 fincan un karıştırın ateşin üzerinde muhallebi haline getirin . ılıdıktan sonra toz şantiyi ekleyin ve kekin üzerine dökün . süslemek için ise Türk kahvesi ekin afiiyet olsun.


9 Nisan 2013 Salı

SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
1 adet ortaboy kabak
1 adet ortaboy havuç
tereyağ.tuz et suyu

 YAPILIŞI
 bütün sebzeleri julyen (şerit halinde) dilimleyin .tencereye tereyağı ekleyin ve önce havuçları
sonra sıra ile biberleri ve kabagı ekleyin karıştırın .son olarak pirinci ekleyin ve kavurma işlemine
 devam edin.2 su bardağı et suyu veya su da ilave edin kısık ateşte pişirin.

8 Nisan 2013 Pazartesi

KEŞKÜL


Malzemeler:
Yarım litre süt
¾su bardağı toz şeker
yarım su bardağı hindistancevizi
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı toz fındık
1 çorba kaşığı nişasta

YAPILIŞI
sütün yarısını kenara alıp kalanı tencereye alalım.sütün içerisine toz şeker hindistan cevizi ve toz fıstık ekleyip 
karıştırarak pişirelim.ayrılan sütün içine nişasta yumurta sarısı ekleyerek çırpalım. çırpılan karışımı kaynamakta 
olan  süte ekleyelim ve kıvam almasını sağlayalım.Daha sonra kaselere döküp hindistan cevizi ve fıstıkla
 süsleyelim servise hazır edelim.

TIRHIT ÇORBASI


Malzemeler:

1 çay bardağıpilavlık bulgur
1 çay bardağıkavrulmuş erişte
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığıkavrulmuş kıyma
2 yemek kaşığıtereyağı
Tuz
biber
pul biber 


YAPILIŞI

kıymayı kavuralım. Başka bir tencerede tereyağı eritelim. İnce kıyılmış soğanları ekleyip kavuralım, salça ve kıymayı ekleyelim. Sıcak su ilave edelim ve kaynayınca bulguru katıp bulgur yumuşayınca eriştesini katarak 10 dakika daha pişirelim. Üstüne kızdırılmış tereyağı ve pul biber serperek servise hazır edelim.

TAZE FASULYELİ BULGUR (ÇERELİ) PİLAVI



 
Malzemeler:

2 su bardağı pilavlıkbulgur
Yarım kilo taze fasulye
10gram tereyağı
4 yemek kaşığızeytinyağı
1adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı sıcak su
Et suyu

 YAPILIŞI
Fasulye, Domates, biber ve soğanı 2-3 santim büyüklüğünde dilimleyelim. (Küp mü julien mi nasıl?) Tencerede yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanları sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavuralım.Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Sıcak suyu ilave edip tuz ve kırmızı pul biber koyalım. Fasulyeler ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirelim ve servise hazır edelim

PATLICAN PÜRELİ DOMATES DOLMASI






Malzemeler:

4 adet domates
1 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
½  çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı kıyılmış Maydanoz
1 tatlı kaşığı kıyılmış Dereotu
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz , biber , pul biber , tarçın , yenibahar 1 er tutam
1  tatlı kaşığı bibersalçası

YAPILIŞI

Patlıcanı közleyin ve soyun.diger tarafta soğanları küp  küp doğrayın içerisine bulgur.kıyma,maydanoz.dereotu zeytinyağı patlıcanı  tuzu ve baharatları katın karıştırın ve domatesleri
Doldurun üzerine salçalı su ilave edin ocağın üzerinde 15,20 dk pişirin afiyet olsun.




7 Nisan 2013 Pazar

ZEYTİNLİ ÇİÇEK PUAÇA

MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya
un
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
yumurta sarısı
YAPILIŞI
sütü bir cezve yardımı ile ısıtın.(fazla sıcak olamasın) içerisine şeker ve mayayı ekleyip 5 dk bekletin.
maya kabarınca içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.ala bildiği kadar un ilave edin.
hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
elde ettiğimiz hamurdan ufak ufak bezeler alın.içerisine zeytin ezmesinden sürün ve elinizle avuç içi
büyüklüğünde açın ve fırın tepsisine uçları üst üste gelecek şekilde dizin ve fırını 180 derecede ısıtın
yumurta sarısını da üzerine sürün fırına verin afiyet olsun.


3 Nisan 2013 Çarşamba

BADEMLİ GÜVEÇ

MALZEMELER
500 gr kuzu kuşbaşı
3-4 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 orta boy kırmızı biber
2 orta boy sarı biber
250 gr arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet domates
sıvı yağ .tuz ,karabiber
kekik,kırmızı pul biber

 YAPILIŞI
tencereyi  ocağın üzerine alın .etleri  suyu çekilene kadar kavurun daha sonra sırası ile havuç.,arpacık
soğanı , ekleyin karıştırın..sebzelerin rengi değişinceye kadar devam edin. bademleri  ve patatesleri ekleyin karıştırın .bu karışımı güvece alın üzerine domates ,sarımsak.tuz,ve biberleri ekleyin  üzerine iki bardak su dökün aleminyum folyo ile kapatın kısık ateşte bir saat kadar pişirin .afiyet olsun.