22 Ocak 2014 Çarşamba

GALETA UNLU PALAMUT

MALZEMELER
2 adet palamut
1 su bardağı galeta unu
sıvı yağ tuz

YAPILIŞI
balığı temizleyin veya temizletin baharatlarla tatlandırın.
balıkları önce balık harcı ile marine edin .
daha sonra Galeta ununa bulayın ve tavada kızartın.
Afiyet olsun



PANKEK

MALZEMELER
2 su bardağı un
1/5 su bardağı süt
kabartma tozu
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
 sıvı yağ(tavaya sürmek için)
az tuz
YAPILIŞI
 yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
sırası ile  süt. un kabartma tozunu ekleyin çırpın.
servis kaşığı ile yağladığınız tavada kızartın. istediğiniz meyve ile süsleyin .Afiyet olsun

12 Ocak 2014 Pazar

KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER
1 adet margarin
2 yemek kaşığı sirke
1 /5 tatlı  kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 yemek kaşığı yoğurt
un.kabartma tozu
1 yumurta(sarısı içine beyazı dışına)
YAPILIŞI
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın .un hariç tüm malzemeyi katın ve karıştırın
Daha sonra unu ve kabartma tozunu katın yumuşak bir hamur elde edin .
elinizle şekil verdiğiniz simidinizi önce yumurta akına sonra ise susama bulayın.
öncede ısıtılmış 180 derece fırında pişin .Afiyet olsun.



10 Ocak 2014 Cuma

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

MALZEMELER

1 kg brokoli
1 su bardağı  rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
 YAPILIŞI ;
 Brokoliyi yıkayın. Bir tencereye yarım çay bardağı kadar su ve brokoliyi koyarak brokoli yumuşayana kadar pişirin.bu arada da beşamel sosu  hazırlayın. tencereye   tereyağı kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü yavaş yavaş katıp kısık ateşte sürekli karıştırın. Beşamel sos muhallebi kıvamı alınca ocağı kapatın. pişen brokoliyi bir ısıya dayanıklı kaba alın. üstüne önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşarı serpip fırına  verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN ...




7 Ocak 2014 Salı

EV YAPIMI SUPANGLE

 MALZEMELER
1 kg süt
1/5 çay bardağı şeker
1 fincan un
1 fincan mısır nişastası
1 fincan buğday nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurtanın sarısı
80 gr bitter çikolata ve vanilya




YAPILIŞI
Yumurta sarısı ile bir miktar sütü karıştırın.
Bu karışıma şeker , kakao ve nişastalar ,un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
Kalan sütü de katıp iyice karıştırın.
Bu karışı mı kısık ateşte pişirmeye başlayın.Göz göz olup kaynamaya başlayan karışıma , parçaladığınız
 bitter çikolataları ,ilave edip , çikolatalar eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Cupların içine  birer parça dilimlenmiş kek koyun  ve 2 saat soğutup  üzerine Hindistan cevizi , fındık,
fıstık, ceviz gibi yemişler koyabilirsiniz.  Afiyet olsun.

5 Ocak 2014 Pazar

HAMBURGER EKMEĞİNDE YUMURTA





MALZEMELER
3 yumurta
3 hamburger ekmeği
1 fincan kaşar
 tereyağ
YAPILIŞI
hamburger ekmeğini içini bıçak ile çıkarın .üzerini alüminyum folyo ile sarın .
içerisine az tereyağ .az kaşar koyun biraz da tuz
ekleyin ve yumurtayı da kırın.180 derece fırında 15 dk  pişirin afiyet olsun.

KARNABAHAR YAPRAĞI DOLMASI

MALZEMELER
1  bağ kadar karnı bahar yaprağı
1 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan
tuz ,yenibahar
maydanoz
nane.1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
Tencereye su koyun ve kaynatın .kaynayan suya tuz atın ve yaprakları haşlayın.
Daha sonra soğanları doğrayın sırasıyla pirinç ve bütün malzemeyi katın karıştırın.  Haşladığınız yaprakları uygun büyüklükte kesin ve içine pirinç koyun sarın.yaklaşık 45 dakika
kısık ateşte pişirin afiyet olsun.