20 Ocak 2015 Salı

TRİLEÇE

MALZEMELER;


5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı çekilmiş fındık
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN;
500 gram frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
1 poşet köpürtülmüş krem şanti
YAPILIŞI ;
Önce kekimizi yapıyoruz.5 yumurtanın akını sarısından ayırıp bir kap içerisinde akları şeker
ile birlikte köpük kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Üzerine fındık,5 yemek kaşığı un,
vanilya,kabartma tozu ekleyip spatula yardımı ile söndürmeden karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına (borcam) döküp 160 derece fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Bu arada bizde şerbeti hazrlıyoruz.tencereye sütü ve şekeri ,kremayı ekleyip kaynatıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra alıp soğumaya bırakıyoruz.Bu sırada keki fırından çıkarıp dilimliyoruz.Kekin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz.
şerbetli keki soğumaya bırakıyoruz.soğuduktan sonra köpürttüğümüz şantiyi kekin üzerine sürüyoruz. Diğer yandan tatlımızın sosunu hazırlamaya  başlıyoruz. Rondoya frambuazlarımızı alıyoruz. Üzerine şekeri nişastayı ve suyu ekliyoruz. Rondodan malzemelerimizi çekip püre haline getiriyoruz. Frambuaz püresini tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra biraz soğumaya bırakıyoruz. Sosumuz soğuduktan sonra tatlımızın üzerine döküp spatula ile üzerini düzeltiyoruz ve tatlımız hazır.
                                                                                       AFİYET OLSUN...