MALZEMELER
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı
kakao
YAPILIŞI
Sütü tencereye
boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp
üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan
hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını
hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına
kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da
kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat
beklettikten sonra ters çevirerek süsleyip servis
yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder