500 gr kuşbaşı et
2
çorba kaşığı domates salçası
Tereyağı
2 adet domates
5 adet biber
Tuz karabiber
Defne yaprağı
PÜRE
İÇİN
4 tane patates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Süt
YAPILIŞI
Eti tencereye alıp
yüksek ateşte suyunu çektirelim. Sonra tereyağını ilave edip iyice kavuralım.
Kavrulunca salça, su ve defneyaprağını ekleyip iyice pişirelim. Biberleri daha sonrada domatesi
Ekleyelim. Suyunu çekip
kıvamlı bir hal alınca altını kapatalım. Patatesleri soyup, dilimleyip, az su
ilavesiyle iyice pişirelim. Pişince içine tereyağını ve tuzunu ekleyip sütle
kıvamını ayarlayalım. Tabağa önce püreyi koyup üstüne eti ekleyip servis
yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder