29 Haziran 2014 Pazar

PATATES PÜRELİ ET SOTE

MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et
 2 çorba kaşığı domates salçası
 Tereyağı
 2 adet domates
 5 adet biber
 Tuz karabiber
  Defne yaprağı
  PÜRE İÇİN
4 tane patates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Süt
 YAPILIŞI
Eti tencereye alıp yüksek ateşte suyunu çektirelim. Sonra tereyağını ilave edip iyice kavuralım. Kavrulunca salça, su ve defneyaprağını ekleyip iyice pişirelim. Biberleri  daha sonrada domatesi
Ekleyelim. Suyunu çekip kıvamlı bir hal alınca altını kapatalım. Patatesleri soyup, dilimleyip, az su ilavesiyle iyice pişirelim. Pişince içine tereyağını ve tuzunu ekleyip sütle kıvamını ayarlayalım. Tabağa önce püreyi koyup üstüne eti ekleyip servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder