2 Temmuz 2014 Çarşamba

KAHVELİ REVANİ

MALZEMELER 

4  yumurta
1 su bardağı sıvı yağı
 2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu vanilya
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

ŞERBETİ İÇİN
  4 su bardağı su
  3,5 su bardağı şeker
   1/2 limonun suyu

                                                                                        YAPILIŞI

Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın.Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın
Yumurta, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın.   İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.   Hamuru  ikiye bölün yarısını yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın. Kalan yarısına 4 yemek kaşığı kahve katın karıştırın onu da üzerine dökün   Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de  üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder