4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu vanilya
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu vanilya
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI
Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye
alın.Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 20 dakika daha kaynatıp soğumaya
bırakın
Yumurta, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru ikiye bölün yarısını yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın. Kalan yarısına 4 yemek kaşığı kahve katın karıştırın onu da üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun
Yumurta, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru ikiye bölün yarısını yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın. Kalan yarısına 4 yemek kaşığı kahve katın karıştırın onu da üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder