MALZEMELER
400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 adet yufka
YAPILIŞI
YAPILIŞI
Kıymayı karıştırma kabın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
Uzun şeritler halinde şekil verip az kızartın
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız köftenin yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sos gezdirip,yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder