5 Temmuz 2014 Cumartesi

BEYTİ KEBAP


MALZEMELER

400  gr.  yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı  kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı tuz
1 çay  kaşığı taze  çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 adet   yufka


YAPILIŞI
Kıymayı karıştırma  kabın.
Soğan ve sarımsağı   rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
Uzun şeritler  halinde  şekil verip az kızartın
Yufkayı  ortadan ikiye kesin.
Yufkanın yarısını  düz zemine yayın ve  geniş tarafına hazırladığınız  köftenin yarısını  yufkanın geniş kısmına yerleştirin    rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla  verevine keserek yağlı kağıt serili  fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış  200 derecede  yufkaların üzeri  kızarana  kadar  pişirin.
Sos  için  sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı  ve salçayı ekleyip  kısık ateşte  sos kıvamı alana kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa  2 çorba kaşığı  su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Beytiler kızarınca  fırından alıp servis tabağına  yerleştirin.
Üzerine sos gezdirip,yoğurt  ile  servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder