20 Temmuz 2014 Pazar

YUFKADAN YALANCI MANTI

 MALZEMELER
Kıyma
Kuru Soğan
Maydanoz
Kimyon
Karabiber
1 fincan su 
1 fincan sıvıya

YAPILIŞI

Yufkalar 2 ye bölünür su ve sıvı yağ karıştırılır.yufkaya sürülür.
karıştırılan iç harç  yağlanmış yufkanın düz kısmına çizgi şeklinde yayılıp rulo yapılır
daha sonra istenilen kalınlıkta bıçakla kesilir
yağlanmış tepsiye dizilir
üzerine  yağ sürülür
200 derecelik fırında üstü kızarana kadar  pişirilir.
isteğe bağlı  et suyu (hazırda et suyu olmayanlar 1 adet et bulyonu suda kaynatıp hazırlayabilirler) dökülerek 10 dakika .kapalı fırında demlenmesi sağlanır.
                                                                 sarmısaklı yoğurt ve sos ile servis yapılır.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder