Kıyma
Kuru Soğan
Maydanoz
Kimyon
Karabiber
1 fincan su
1 fincan sıvıya
YAPILIŞI
Yufkalar 2 ye bölünür su ve sıvı yağ karıştırılır.yufkaya sürülür.
karıştırılan iç harç yağlanmış yufkanın düz kısmına çizgi şeklinde yayılıp rulo
yapılır
daha sonra istenilen kalınlıkta bıçakla
kesilir
yağlanmış tepsiye dizilir
üzerine yağ sürülür
200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
isteğe bağlı et suyu (hazırda et
suyu olmayanlar 1 adet et bulyonu suda kaynatıp
hazırlayabilirler) dökülerek 10 dakika .kapalı fırında demlenmesi sağlanır.
sarmısaklı yoğurt ve sos ile servis
yapılır.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder