1 kg taze fasulye
3 orta boy soğan
2-3 adet irice domates
1 çay kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
tuz
YAPILIŞI
Yıkanmış fasulyeleri ayıklanıp, ortadan ikiye kırdıktan sonra bir tencereye
yerleştirip, üzerlerine ince doğranmış soğanı ve irice doğranmış domatesi
koyun.
Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır
ateşte, yaklaşık 30 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin .sonra suyunu ekleyin .
Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın.
İsteğe göre, fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara
aktarıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder