6 Temmuz 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

MALZEMELER

1 kg taze fasulye
3 orta boy soğan
2-3 adet irice domates
1 çay kaşığı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
tuz

YAPILIŞI

Yıkanmış fasulyeleri ayıklanıp, ortadan ikiye kırdıktan sonra bir tencereye yerleştirip, üzerlerine ince doğranmış soğanı ve irice doğranmış domatesi koyun.
Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 30 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin .sonra suyunu ekleyin .
Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın.
İsteğe göre, fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder