5 Temmuz 2014 Cumartesi

ETLİ BULGURLU YAPRAK SARMA

MALZEMELER
250-300g orta yağlı kıyma
2 su bardağı  bulgur
2 adet rendelenmiş domates
3 orta boy soğan
½ demet taze nane
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı ev biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Yaprak

        YAPILIŞI
Bir kap içerisine soğanları küp küp doğrayın bulgur, maydanoz, nane  ve
Baharatları katıp yoğurun elde etiğiniz karışından parça alarak yaprağın içine koyun
Sarın .(yaprağın önce uçları diğerini üzerine gelecek şekilde kapatın daha sonra ise yuvarlayarak sarın ) tencerenın altına yaprak saplarını koyu yapışmamasını sağlarsınız.
Orta hararetli ateş de 40 dk pişirin .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder