7 Temmuz 2014 Pazartesi

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

1,5 Su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
3 ince yeşil biber
1 orta boy domates
 1 orta boy patlıcan
 2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, pul biber.karabiber
1 fincan sıvı yağ

YAPILIŞI

 Patlıcanı soyun ve tuzlu suda bekletin .tencereye
tereyağı alın ince ince doğradığınız soğana ve biberleri ekleyin kavurun.
domatesi de küp küp kesip ekleyin .yıkadığınız 1,5 su bardağı                                                                           bulguru ekleyip karıştırın .
 3 su bardağı suyu koyup kısık ateş de tuz ve baharatları serpin pişirin.
patlıcanları  süzdürün tavada 1 fincan sıvı
yağ ile kızartın inmesine yakın pilavınıza ekleyin Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder