11 Temmuz 2014 Cuma

BURMA TATLISI

MALZEMELER
           1 bardak süt
           1 bardak zeytinyağı
           1 bardak yoğurt
           3 tane yumurta
           Kabartma tozu
         1 su bardağı çeviz
          Nişasta ve un
         2 yemek kaşığı sirke
         SERBETİ İÇİN
         3 bardak seker
         3,5 bardak su
          1/2  limon
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıp  yumuşak bir hamur elde edin,bezeleri alın,üstünü örtüp hamuru dinlendirin, dinlendirdikten sonra nişasta un karışımıyla bezeleri açabildiğiniz kadar ince acın,acılan hamuru ortadan ikiye kesin ceviz serpin oklavaya gevşek bir şekilde sarın ve büzün,yuvarlak yapın yaglanmıs tepsiye dizin ,tepsi dolduktan sonra sıvı yağ tereyağ karışımını  kızdırın hamura dökün daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında  alt üst kızarana kadar pişirin,fırından çıktıktan sonra ılıyınca şebetini de ılık  olarak dökün .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder