1 bardak süt
1 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
3 tane yumurta
Kabartma tozu
1 su bardağı çeviz
Nişasta ve un
2 yemek kaşığı sirke
SERBETİ İÇİN
3 bardak seker
3,5 bardak su
1/2
limon
YAPILIŞI
Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin,bezeleri alın,üstünü
örtüp hamuru dinlendirin, dinlendirdikten sonra nişasta un karışımıyla bezeleri
açabildiğiniz kadar ince acın,acılan hamuru ortadan ikiye kesin ceviz serpin
oklavaya gevşek bir şekilde sarın ve büzün,yuvarlak yapın yaglanmıs tepsiye
dizin ,tepsi dolduktan sonra sıvı yağ tereyağ karışımını kızdırın hamura dökün daha sonra 180 derece
ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar
pişirin,fırından çıktıktan sonra ılıyınca şebetini de ılık olarak dökün .Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder