20 Temmuz 2014 Pazar

RULO TAVUK GÖGSÜ

                                                                                   MALZEMELER

1  litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
1 Paket kakaolu petibör bisküvi



YAPILIŞI
Geniş bir tencerede yağ eritilir ve üzerine un eklenerek hafifçe kavrulur. Rengi dönen un ve yağın üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Sürekli karıştırılan tatlı kaynamaya başlayınca şeker ve vanilya eklenir. Bir süre daha kaynayan tatlı blender yardımıyla yaklaşık 15 dakika karıştırılır. Unun topaklanma ihtimaline karşı uzun süre yapabilirsiniz. Dikdörtgen bir cam kaseye kakaolu bisküvi iyice ufatılırak dökülür(Robtan geçirebilirsiniz). Ilıyan tatlı yavaş yavaş bisküvilerin üzerine eklenir ve daha sonra buzdobında soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlı 3cm genişliğinde kesilir. Rulo şeklinde tabaklara servis yapılır Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder