2 Eylül 2014 Salı

YELPAZE KEBABI

MALZEMELER
5 adet  patlıcan
300 gr kıyma
3-4  adet domates
1 adet  soğan
5 adet ince sivri biber
4 diş sarımsak
1 dilim ekmek içi
tuz.,karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
YAPILIŞ
Patlıcanları alaca soyun tuzu suda yarım saat bekletin
Bir kasede kıymayı ince doğradığımız soğanı ekmek içini katın yoğurun.
suyunu kuruladığınız patlıcanları boyuna göre ikiye eşit parçaya ayırın.
patlıcanları yelpaze olacak şekilde durumuna göre iki ye boydan kesik atın ama koparmayın.
kızgın yağda kızartın kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını alın.
köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alın aralarına koyun.
tepsiye dizin üzerine küp küp doğradığınız  domates,  sarımsak ve suda açtığınız salçayı  tuzu ekleyin
180 derece fırında pişirin .Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder