1,5 su bardagı su
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz alabildigi kadar un
İÇ HARCI
6,5 adet patates
1 kuru soğan
100 gr kıyma
tuz .karabiber pul bibe2 yemek kaşıgı tereyağ
YAPILIŞI
Su ve sütü ılıtın. Yoğurma kabına alın.
İçine maya ve sıvıyağ koyup, 5 dakika bekletin.
Un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat mayalandırın.
O sırada iç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için patatesleri rendeleyin ve soğanı minik minik doğrayın.
Tavaya yağı alın ve soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.
Rendelediğiniz patateslerin suyunu elinizle sıkın ve tavaya ekleyin.
Tuz, biberler ve kıyılmış maydanozu ekleyip, biraz daha kavurun.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın.
İlk parçayı yağlanmış bir tabağa koyun.
Tüm bezeleri arkalı, önlü fırçayla yağlayıp; üst üste koyun.
Masanın üzerine temiz bir börek bezi serin.
Bezeyi alıp, bezin üstüne koyun ve yavaşça kenarlarından çekerek büyültün.
Her iki paralel kenarına iç malzeme koyun.
Bezi yavaşça kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayın.
Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yada düz bir şekilde dizin.
Diğer tüm bezelerede aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp, 5 dakika dinlendirin.
Sonra istediğiniz gibi dilimleyip, servis yapın .Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder