18 Haziran 2013 Salı

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

MALZEMELER
1,5   su bardagı su

1   su bardağı süt

1   tatlı kaşığı kuru maya

1   yemek kaşığı sıvı yağ

tuz alabildigi kadar un




İÇ HARCI

6,5 adet patates

1  kuru soğan

100 gr kıyma

tuz .karabiber pul bibe2 yemek kaşıgı tereyağ
         YAPILIŞI
Su   ve  sütü   ılıtın. Yoğurma   kabına  alın.
İçine  maya  ve   sıvıyağ  koyup,  5   dakika  bekletin.
Un  ve   tuzu  ekleyip, yumuşak  bir  hamur  yoğurun.
Hamuru   yarım   saat   mayalandırın.
O  sırada   iç   malzemeyi   hazırlayın.
Bunun  için  patatesleri   rendeleyin  ve  soğanı  minik  minik  doğrayın.
Tavaya   yağı  alın  ve   soğanı   kavurun. Kıymayı  ekleyip  biraz  daha  kavurun.
Rendelediğiniz  patateslerin  suyunu  elinizle  sıkın  ve  tavaya  ekleyin.
Tuz, biberler  ve   kıyılmış  maydanozu  ekleyip, biraz  daha  kavurun.
Mayalanan   hamuru  8  eşit  parçaya  bölün.
Her  bir  parçayı  tabak   büyüklüğünde  açın.
İlk  parçayı  yağlanmış  bir  tabağa  koyun.
Tüm  bezeleri  arkalı, önlü  fırçayla  yağlayıp; üst  üste  koyun.
Masanın  üzerine  temiz  bir  börek  bezi  serin.
Bezeyi  alıp, bezin  üstüne  koyun  ve yavaşça  kenarlarından  çekerek  büyültün.
Her  iki  paralel  kenarına   iç  malzeme  koyun.
Bezi  yavaşça  kaldırarak   iki  kenarında  rulo  olmasını   sağlayın.
Yağlanmış  tepsiye  yuvarlayarak  yada  düz  bir  şekilde  dizin.
Diğer  tüm  bezelerede  aynı  işlemi  uygulayın.
Üzerine  yumurta  sarısı  sürüp, 200  derecede  üzeri  kızarana  kadar  pişirin.
Fırından   çıkınca  üzerine  temiz  bir  bez  örtüp, 5  dakika  dinlendirin.
Sonra   istediğiniz  gibi  dilimleyip, servis   yapın .Afiyet olsun









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder