28 Mayıs 2013 Salı

ELMA TATLISI

MALZEMELER
8 adet elma
1 demet taze nane
1 ½ bardak ceviz
4 bardak şeker
5 çay kaşığı tarçın
8 adet karanfil.kaymak,limon

YAPILIŞI
 Tatlı için sert elmalar seçilir. 8 adet elmanın kabukları soyulur ve altı da delinecek şekilde dolma gibi oyulup kararmamaları için limonlu suda bekletilir. 1 demet taze nane, yarım çay bardağı toz şekerle robotta çekilip temiz bir tülbentin içine koyulup bağlanır. Orta boy bir tencere suyla doldurulur. İçine 3 bardak şeker katılır. Soyup oyulan elmalar ve nane koyulan tülbent suyun içine yerleştirilir. Elmalar yumuşayana kadar haşlanır. 1 buçuk bardak ceviz dövülür. 2 yemek kaşığı şeker karamelize olana kadar kavrulur. 5 çay kaşığı tarçın ve bir buçuk bardak dövülmüş ceviz eklenir. Haşlanan elmalar cevizli tarçınlı şekerlemeyle doldurulur. Üzerlerine 1’er kaşık kaymak yerleştirilir. 8 adet taze nane yaprağı kanfillere geçirilir ve kaymakların üzerine elma yaprağı gibi yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder