7 Mayıs 2013 Salı

PATLICAN SARMA

MALZEMELER
300 gr yağsız kıyma
4,5  adet uzun patlıcan
2, 3  adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2  adet domates
sarımsak,sıvı yağ
tuz .karabiber .pul biber
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
patlıcanları alacalı soyun  tuzlu suda  yarım saat kadar bekletin.patlıcanlar beklerken
bir kabın içerisine kuru soğanın ince ince doğrayın içerisine et,tuz,biber katın yoğurun.
bir tavada sıvı yağı kırdırın patlıcanları sudan alın kağıt havlu yardımı ile kurulayın ve kızgın yağda
 önlü arkalı kızartın .bu işlemi bütün patlıcanlara uygulayın  patlıcanları  yağını alması
için kagıt havlu üzerine
alın daha sonra hazırladığımız etlı harçtan bir miktar alın arasına koyun ve sarın onun üzerine domates ve  biber takın 1 yemek kaşığı salça ve bir bardak suyu üzerine dökün  180 derce fırına  pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder