MALZEMELER
300 gr yağsız kıyma
4,5 adet uzun patlıcan
2, 3 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
sarımsak,sıvı yağ
tuz .karabiber .pul biber
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
patlıcanları alacalı soyun tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.patlıcanlar beklerken
bir kabın içerisine kuru soğanın ince ince doğrayın içerisine et,tuz,biber katın yoğurun.
bir tavada sıvı yağı kırdırın patlıcanları sudan alın kağıt havlu yardımı ile kurulayın ve kızgın yağda
önlü arkalı kızartın .bu işlemi bütün patlıcanlara uygulayın patlıcanları yağını alması
için kagıt havlu üzerine
alın daha sonra hazırladığımız etlı harçtan bir miktar alın arasına koyun ve sarın onun üzerine domates ve biber takın 1 yemek kaşığı salça ve bir bardak suyu üzerine dökün 180 derce fırına pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder