10 Mayıs 2013 Cuma

ERZİNCAN ÇORBASI


MALZEME
250 gr dana kıyma 
2 adet kuru soğan
1 yumurta
yarım su bardağı erişte
200 gr yoğurt
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tere yağ
tuz.kimyon,karabiber,pul biber
2 su bardağı et suyu

YAPILIŞI 

Kıyma,tuz,karabiber,kıyılmış soğan yoğrulup,fındık büyüğünde yuvarlanıp tepsi unlanır.İnce doğranmış soğan  1 kaşık yağ ile kavrulur.Köfteler içerisine ilave edilir.Salça,et suyu,nane ve tuz konup kaynayan suya erişteler atılır.Eriştemiz pişince tenceremiz soğumaya alınır.Başka bir kapta çırpılan yoğurdumuz tencereye ilave edilir ve üzerine tereyağ,pul biber ilave edilir Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder