10 Mayıs 2013 Cuma

KÖFTELİ SEMİZOTU YEMEĞİ

MALZEMELER
2 bağ semizotu
2 orta boy kuru soğan
1 fincan pirinç
tuz karabiber.pul biber
sıvı yağı
1 yemek kaşığı salça
KÖFTESİ İÇİN
100 gr kıyma
yarım fincan galata unu(bayat ekmek)
1 adet yumurta akı ,2 diş sarımsak


tuz ,karabiber  kimyon .pul biber

YAPILIŞ
bir tencereye yağınızı koyun kızdırın.soğanları küp küp doğrayıp ve tencerede kavurun.
kıyma malzemelerini bir kap  içerisinde karıştın ve fındıktan biraz büyük köfteler yapın ve tencereye ilave edin.köftelerin dağılmamasına  dikkat edin ,tencereyi sallayarak soteleyin  bir yemek kaşığı salçayı da ekledikten sonra .çok iyi yıkayıp doğradığımız semizotunu koyun,pirinç tuz,karabiber ve pul biber  ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin .Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder