25 Mayıs 2013 Cumartesi

MADIMAK




MALZEMELER

500 gr madımak
200 gr kıyma
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 fincan bulgur
tuz ,karabiber
 pul biber
2 diş sarımsak
yoğurt



YAPILISI
madımağın kök kırmızı taraflarını alarak ayıklayın.
yıkayın ve bir satır yardımı ize döverek parçalayın.
tencereye yağı koyun kızdırın ve kıymayı kavurun
sonra soğanı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
salçasını tuzunu biberini katın ve üzerine madımağı koyun  bir fincan bulgur ve sarımsağı da ekleyin.
sıcak suyuda katın ve kısık ateş de 1 saat pişirin . yoğurtla servis yapın Afiyet olsun

NOT: pastırma veya sucukla da yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder