4 Mayıs 2013 Cumartesi

GÜVEÇ

MALZEMELER
300gr kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
2 orta boy soğan
2 orta boy patates
3-4 adet biber
4 adet domates
sıvıyağ ,tuz ,karabiber
6,7 diş sarımsak.



YAPILIŞI
patlıcanları soyun ve tuzlu suda bekletin . malzemeleri patlıcan beklerken kabuklarını soyun hazırlayın .
Gider taraf da güvecin içine yıkadığımız etleri koyun.üzerine patatesleri dizin onun üzerine de havucu ekleyin
 ve 3 tane sarımsağı ekleyin .sonra sırası ile soğan , biberler, kabağı  da ekleyin tekrar sarımsak koyun en üste domatesleri ilave edip
 yağı ,tuz.biber ekleyin suyunu  katın .200 derece fırında üzeri(folyo ile kapalı )1 saat pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder