18 Mayıs 2013 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER
1 kg patlıcan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Yarım kg kuzu eti 
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz,1 su bardagı kaşar
karabiber

YAPILIŞI

Patlıcanları fırında veya ocağın üzerinde kabuklan yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Bir tencereye 1 çorba  kaşığı tereyağı koyun. İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe  tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice yedirin . Unun topaklansına  engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin. İçine ezilmiş patlıcanı  ekleyin. Bu kez dövercesine karıştırıp sosu ateşten alın. kaşarını katın. Ara sıra çok kısık ateşte ısıtıp sosu sıcak tutmaya çalışın. Eti ayrı bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun. Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin. etler pişene kadar devam edin salçayı ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün. Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Eti ateşten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın. Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin. Üzerine karabiber serperek hünkar begendinizi sıcak servis yapın.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder