MALZEMELER
12 yaprak milföy
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 adethavuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
tuz .karabiber
kekik pul biber
YAPILIŞI
İç harcı için tavuk göğüs etini küp küp doğrayın. Tavaya piyaz veya yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ile soteleyin. Üzerine tavuk göğüs etini alıp şöyle bir çevirin. Üzerine küp küp doğranmış havuçları ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. En son konserve bezelyenizi ve ince doğranmış maydanozları ekleyin.Tuzunuzu ve baharatınızı ekleyerek ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın.Milföy hamurlarına iç harcı paylaştırıp talaş böreği şeklinde kapatın.Kapattığınız kısımları alta getirerek üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder