25 Mayıs 2013 Cumartesi

FELLAH KÖFTE

MALZEMELER
2 bardak ince bulgur
1 küçük boy soğan, incecik kıyılmış 
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
1 yumurta
2 bardak kaynar su
Tuz


SOS İÇİN 
2 domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça ve tuz kimyon 
maydanoz

yapılışı: Tavaya yağı alın domatesi koyun kaynatın üzerine salça ve sarımsağını da katıp 5 dk kaynatın .ve 1 kase yoğurt 

YAPILIŞI
 bulguru bir kaba alıp üzerine iki bardak kaynar suyu dökün ve üzerini hava almayacak şekilde bir kapak ile kapatın. 20 dakika ila 30 dakika arasında kapağını açmadan bekletin. 
daha sonra unu ,irmiği yumurtayı  yani tüm malzemeyi katın ve yoğurun.
sonra küçük misketler yapın ve ortasına işaret parmağınızla bastırın bir çukur oluşturun. kaynayan suya  koyun  bir 5 dk kaynatın ve süzgeç yardımı ile süzgeçle alın.servis tabağına koyun üzerine sosunu  dökün.Afiyet olsun 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder