2 bardak ince bulgur
1 küçük boy soğan, incecik kıyılmış
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı un
1 yumurta
2 bardak kaynar su
Tuz
SOS İÇİN
2 domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça ve tuz kimyon
maydanoz
yapılışı: Tavaya yağı alın domatesi koyun kaynatın üzerine salça ve sarımsağını da katıp 5 dk kaynatın .ve 1 kase yoğurt
YAPILIŞI
bulguru bir kaba alıp üzerine iki bardak kaynar suyu dökün ve üzerini hava almayacak şekilde bir kapak ile kapatın. 20 dakika ila 30 dakika arasında kapağını açmadan bekletin.
daha sonra unu ,irmiği yumurtayı yani tüm malzemeyi katın ve yoğurun.
sonra küçük misketler yapın ve ortasına işaret parmağınızla bastırın bir çukur oluşturun. kaynayan suya koyun bir 5 dk kaynatın ve süzgeç yardımı ile süzgeçle alın.servis tabağına koyun üzerine sosunu dökün.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder