MALZEMELER
4 adet kabak
300 gr tavuk kıyma(kırmızı ette olabilir)
3 adet sivri biber
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar rendesi
5 yemek kaşığı sıvıyağ
(tavuk kıyma göğüs eti olduğu için yağsız)
dereotu tuz karabiber
YAPILIŞI
kabakları iki eşit parçaya ayırın bir kaşık yardımı ile ortasını oyarak boşaltın.tencerede kaynamakta olan suyun içine az tuz atın ve kabakları haşlayın (5-10) dk..diğer taraf
da tavaya yağ ve ince ince kıydığınız soğanı biberi ekleyin karıştırın tavuk kıymayı da ekleyin kavurmaya devam edin inmesine yakın sarımsak ve domatesleri de ilave edip 5,6 dk karıştırın .ocaktan alın bu karışımı kabakların içini doldurun üzerine dereotu ve kaşarı koyup(az salçalı su tepsi yapışmasın diye) 180 derece fırında pişirin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder