15 Mayıs 2013 Çarşamba

PATATES KROKET

                                                                                    MALZEMELER
4 adet  orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta 
2 yemek kaşığı galeta unu içine 
3 yemek kaşığı galeta unu dışına
2 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI 
patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezerek püre haline getiriyoruz. 2 yemek kaşığı galeta ununu,bir yumurtanın sarısını ( akını dışında kullanacağız ), tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra elimizle yoğurarak şekil veriyoruz. önce yumurta akına sonra galeta ununa batırarak sıvı yağ eklediğimiz teflon tavada kızartıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. afiyet olsun...
                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder