28 Nisan 2013 Pazar

KAYISILI FINDIKLI AY ÇÖREĞİ

HAMUR MALZEMELERİ
1 paket margarin
yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
bir tutam tuz
yarım çay bardağı su
İÇ  MALZEMELER
4 adet kakaolu kek
1 su bardağı fındık içi veya(ceviz)
10,15 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki yağımızın içine şekeri katıp karıştıralım daha sonra unu ilave edin.Ve sırası ile bütün malzemeleri katıp yoğurun. hamur  ele yapışmaya yumuşak poğaça hamuru  kıvamda olmalı.
  Daha sonra keki rondo yardımı ile parçaların çekilmiş fındık ve küçük küçük doğradığımız kayısıları pudra şekeri ile ekleyin karıştırın .Hamurdan küçük bezeler alın ve  merdane ile açın içerisine 1 kaşık iç harcı koyun  sigara böreği  gibi sarın ve iki ucunu birleştirin. ay şeklini verin  180 derece fırında üzerine yumurta  sarısı sürün .

fındıkla süsleyin fırına sürün .Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder