3 Nisan 2013 Çarşamba

BADEMLİ GÜVEÇ

MALZEMELER
500 gr kuzu kuşbaşı
3-4 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 orta boy kırmızı biber
2 orta boy sarı biber
250 gr arpacık soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet domates
sıvı yağ .tuz ,karabiber
kekik,kırmızı pul biber

 YAPILIŞI
tencereyi  ocağın üzerine alın .etleri  suyu çekilene kadar kavurun daha sonra sırası ile havuç.,arpacık
soğanı , ekleyin karıştırın..sebzelerin rengi değişinceye kadar devam edin. bademleri  ve patatesleri ekleyin karıştırın .bu karışımı güvece alın üzerine domates ,sarımsak.tuz,ve biberleri ekleyin  üzerine iki bardak su dökün aleminyum folyo ile kapatın kısık ateşte bir saat kadar pişirin .afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder