Malzemeler:
2 su bardağı pilavlıkbulgur
Yarım kilo taze fasulye
10gram tereyağı
4 yemek kaşığızeytinyağı
1adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı sıcak su
Et suyu
YAPILIŞI
Fasulye, Domates, biber ve soğanı 2-3 santim büyüklüğünde dilimleyelim. (Küp mü julien mi nasıl?) Tencerede yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanları sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavuralım.Diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha kavuralım. Sıcak suyu ilave edip tuz ve kırmızı pul biber koyalım. Fasulyeler ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirelim ve servise hazır edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder