20 Nisan 2013 Cumartesi

TİRAMİSU

MALZEMELER
2 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu , 1vanilya
KREMASI İÇİN
yarım  litre süt
2 fincan şeker
bir fincan un
1 krem şant
 YAPILIŞI
yumurta şekerle birlikte köpük köpük  olana kadar
çırpılır .sıra ile süt,sıvıyağ,
kakao ve daha sonra un ve kabartma tozu vanilya eklenir.akışkan bir hamur elde
edilir.kare borcamla 180 derece  fırında pişirin. .kek  soğuduktan sonra yarım su bardağı
sütün içine 1 tatlı kaşığı neskafe eritin ve bu karışımla keki ıslatın.
Diger taraf da yarım litre süt
2 fincan şeker
1 fincan un karıştırın ateşin üzerinde muhallebi haline getirin . ılıdıktan sonra toz şantiyi ekleyin ve kekin üzerine dökün . süslemek için ise Türk kahvesi ekin afiiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder