25 Nisan 2013 Perşembe

TÜRK USULÜ SUSHİ

MALZEMELER
janbon
havuç
salatalık
avakado
maydanoz
mısır
çörekotu

PİRİNÇ LAPASI
1 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağ
tuz
YAPILIŞI
tavayı ateşe koyun ısıtın tereyağı ekleyin ve yıkadığınız pirinçleri de ekleyin  kavurun .daha sonra
suyunu ilave edin kısık ateşte pişmeye bırakın.. üzerine peçete koyun dinlenmeye bırakın.

SUSHİ yapımına başlayalım janbonu streç film üzerine koyalım  içerisine pirinç koyup kaşıkla yayalım .daha sonra havuç avakado ve salatalıkları da dizelim rulo yapalım.bu işlemi pirinç bitene kadar mısır, havuç, salatalık
dizerek tekrarlayalım maydanoz ve çörekotu serpin servis yapın .Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder