20 Haziran 2013 Perşembe

YAPRAK SARMA

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
5 adet soğan
tuz
karabiber
toz şeker
nane
limon
maydanoz
asma yaprağı



YAPILIŞI

5 adet soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye alıp kavuruyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra  tencereye 2 su bardağı pirinçi  ilave ediyoruz.1 tutam maydanozu ince kesip bekletiyoruz  tencereye az miktarda su ilave edip dolma harcını 5 dk demlendirin.Daha sonra ocağın altını kapatın.Dolma iç  harcı demledikten sonra  üzerine maydonozu ve baharatları ilave edin. Tencerenin tabanına asma yaprakları  serin ve iç harçlarını diğer yapraklara eşit şekilde  koyup sarıyoruz.Sarmaları tencereye diziyoruz üzerine toz şeker sepin ve sarmaların üzerine kapak kapatın.Tencereye sarmaları geçecek kadar su ilave edin ve pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder