MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
5 adet soğan
tuz
karabiber
toz şeker
nane
limon
maydanoz
asma yaprağı
YAPILIŞI
5 adet soğanı yemeklik doğruyoruz ve tencereye alıp kavuruyoruz.Soğanlar kavrulduktan sonra tencereye 2 su bardağı pirinçi ilave ediyoruz.1 tutam maydanozu ince kesip bekletiyoruz tencereye az miktarda su ilave edip dolma harcını 5 dk demlendirin.Daha sonra ocağın altını kapatın.Dolma iç harcı demledikten sonra üzerine maydonozu ve baharatları ilave edin. Tencerenin tabanına asma yaprakları serin ve iç harçlarını diğer yapraklara eşit şekilde koyup sarıyoruz.Sarmaları tencereye diziyoruz üzerine toz şeker sepin ve sarmaların üzerine kapak kapatın.Tencereye sarmaları geçecek kadar su ilave edin ve pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder