14 Temmuz 2013 Pazar

KARNIYARIK BÖREK

MALZEMELER
4 yufka
1 baş soğan rendelenmiş
400 gr kıyma
4 adet domates, küçük küçük doğranmış
4 adet çarliston biber, doğranmışyarım demet maydanoz, ince ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı 
1 yumurtanın sarısı (üzerine)

YAPILIŞI
rendelenmiş bir baş soğanı, 400 gr kıymayı, 4 adet doğranmış domatesi, 4 adet doğranmış çarliston biberi,yarım demet kıyılmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve1 tatlı kaşığı karabiberi çiğ olarak karıştırın.
4 adet yufkayı üstüste koyup sekize bölün. her bir üçgenin geniş kısmına harçtan bolca koyun(pişince harç azalıyor). sigara böreği gibi sarın. böreklerin uç kısmına suyla ıslatılmış fırça sürüp yapıştırın.
hepsini yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün.
böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizin ve karnıyarık şeklinde açın. 180 derece fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.



More Sharing Services

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder