26 Temmuz 2013 Cuma

HANIM GÖBEĞİ TATLISI

MALZEMELER

100 gr margarin
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
3 yumurta
 1 fiske tuz
1 fiske şeker
kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
 yarım limon
YAPILIŞI:
Tencereye su ve yağ alınır. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca, bir fiske şeker,tuz ve un ilave edilir.Tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıştırılarak pişirilir
Soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek elle yedirilir.
Mümkünse biraz dinlendirilir.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  avuç içinde yuvarlanır ortası parmakla delinir
simit  şekli verilir .tavaya yağ konur .yapılan hamurlar tavaya dizilir. Yağ SOĞUK olacak.
ocağın  altı yakılır.orta ateşte önlü arkalı kızartılır..buz gibi yoguk şerbete atılır. .şerbetini çeken hanım göbeğini servis tabağ
ına alın üzerini süsleyin .Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder