28 Temmuz 2013 Pazar

VEZİR PARMAĞI

 VEZİE PARMAĞI
100 gr margarin
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
3 yumurta
 1 fiske tuz
1 fiske şeker
kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
 yarım limon
YAPILIŞI
 Tencereye su ve yağ alınır. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca, bir fiske şeker,tuz ve un ilave edilir.Tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıştırılarak pişirilir
Soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek elle yedirilir.
Mümkünse biraz dinlendirilir.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  ağzı tırtıklı bir kalıp ile şekil verin( avuç içinde parka şeklide verebilirsiniz) .
tavaya yağ konur yapılan hamurlar tavaya dizilir. Yağ SOĞUK olacak.
ocağın  altı yakılır.orta ateşte önlü arkalı kızartılır..buz gibi yoguk şerbete atılır.  tatlılar şerbeti çektikten sonra servis yapılır .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder