28 Temmuz 2013 Pazar

PATLICAN MUSAKKA


MALZEMELER
5 adet patlıcan
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
sıvı yağ
YAPILIŞI 
Patlıcanları alacalı şekilde soyup küp küp kesin. Tuzlu suda 15-20 dk. bekletip süzün ve fazla suyunu sıkın. Daha sonra bolca sıvıyağ da patlıcanları kızartın. Peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını çektirin. Soğanı yemeklik şeklinde doğrayın ve az sıvıyağ da pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıyma ilave ederek rengi dönene kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi de ilave edip bir kaç  dakika kavurun. Kızaran patlıcanları kıymalı harcın üzerine koyun. En üste de rendelenen domatesleri yerleştirin 180 derece fırında 15 dk pişirin .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder