30 Temmuz 2013 Salı

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

 MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber 

 YAPILIŞI
Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup yakmamaya dikkat
edin.Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Sıcak suyu ve tavuk suyunu  ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 – 15 
dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin. üzerine tavuk  didip koyun ve sıcak
servis yapın .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder