17 Temmuz 2013 Çarşamba

KAŞARLI MANTAR DOLMASI

MALZEMELER

10 adet iri  mantar
4 kaşık margarin
100 gr. kaşar peynir
1 dilim tost ekmeği
1  çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI


Fırını önceden 180 derecede ısıtın mantarları ıslak bir bezle silin sap kısımlarını mantarları zedelemeden bıçak yardımıyla çıkarın margarini bir  kapta eritin içi boşalmış mantarları güvecin içine oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin ve üzerine tuz karabiber serpin üzerine fırçayla eritilmiş  margarini 2 çorba kaşığı  sürün güveci fırına sürüp mantarları hafif diri kalacak şekilde yarı pişirin. Bu arada ekmeği sütte beklettikten sonra kaşarla karıştırın ve yarı pişmiş mantarların içlerini doldurun kalan eritilmiş yağı doldurmuş olduğunuz mantarların üzerine dökün mantarları tekrar fırına sürün üzeri altın sarısı bir renk alınca pişirin Mantar dolmasın sıcak servis edin AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder