28 Temmuz 2013 Pazar

YUFKALI KADAYIF SARMA

MALZEMELR
3 adet yufka
350  gr tel kadayıf
1  bardak iri çekilmiş ceviz
250 gr tereyağı yada margarin
üzeri için toz fıstık
ŞURUBU İÇİN
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
yarım limon suyu
YAPILIŞI
önce şerbeti kaynatmak için ocağa alalım. o kaynarken biz tereyağını 3 parçaya bölüp ,2 parçasını eritelim.yufkanın üzerine döküp elimizle iyice didikleyelim.bir yufkayı tezgaha alıp ,üzerine kadayıfın 3 te birini yarısına kadar yayalım.cevizinde 3 te birini üzerine yayalım.kadayıflı kısmından başlayarak saralım.unutmayınkadayıf yufkanın yarısına kadar yayılacak diğer kısmı boş kalacak.sardığımız yufkayı iki parmak kalınlığında keselim. yağlamış fın tepsisine dizelim.diğer yufkalarıda aynı işleme tabii tutalım .üzerlerine kalan yağı fındık büyüklüğünde keserek ortalarına koyalım ve 200 derecelik fırında iyice kızartalım.bu ada kaynayıp ılımış olan şerbeti sıcak tatlıya dökelim.şerbetini çekince üzerine fıstık dökerek servis edelim.misafirlerim çok beğendiler.resmini çektiğim bir tepsi tatlıdan geriye kalanlar.lezetini burdan anlayabilirsiniz.afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder