- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker..
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1su bardağı süt
- kabartma tozu
- vanilya
- 3 su bardağı un..
SOS İÇİN
YAPILIŞI- Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
- Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
- Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin.
- Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
- Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın.
- Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
- Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp her yerine değmesini sağlayın ve hindistan cevizine bulayın.Afiyet olsun
- NOT:Sosun içine 1 yemek kaşığı un ekleyerek kıvam almasını saglaya bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder