16 Temmuz 2013 Salı

KARLI KEK

KEKİ İÇİN
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker..
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1su bardağı süt
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 3 su bardağı un..

SOS İÇİN
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • yarım su bardağı şeker
  • üzeri için hindistan cevizi...
YAPILIŞI
  • Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
  • Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
  • Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin.
  • Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
  • Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın.
  • Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.
  • Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp her yerine değmesini sağlayın ve hindistan cevizine bulayın.Afiyet olsun
  • NOT:Sosun içine 1 yemek kaşığı un ekleyerek kıvam almasını saglaya bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder