25 Temmuz 2013 Perşembe

YOĞURT ÇORBASI


MALZEMELER
1 kase orta boy yoğurt 
1 fincan  pirinç 
1-2 kaşık un 
1 yemek kaşığı nane 
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
6 su bardağı su
YAPILIŞI
Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilir, iyice çırpılır. Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır, servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder