500 gr hindi
250 gr mantar
1 adet sivri biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça 1 y.k un
tuz karabiber
YAPILIŞI
Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip
şapkaları ile birlikte ince ince doğrayın. Sivribiberleri de ince doğrayın.
Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan indirmeye bir dakika kala tuzunu ve baharatını ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tavuk butlarını fileto şeklinde hazırlayıp et dövücüsü ile inceltin. Her tarafını birkaç tutam tuzla ovun.
Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan indirmeye bir dakika kala tuzunu ve baharatını ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tavuk butlarını fileto şeklinde hazırlayıp et dövücüsü ile inceltin. Her tarafını birkaç tutam tuzla ovun.
Her filetonun üzerine mantarlı karışımı yayıp üzerine de 1
çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp kürdanla
birkaç yerinden sabitleyin. Kalan filetoları da aynı şekilde hazırlayın. Tavuk
ruloları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapattıktan sonra
önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Sos için fırında pişen yemeğin suyundan birkaç kaşık alıp
salçayı bu suda inceltin. Tereyağını un ile kavurup salçalı suyu ilave edin.
Kıvamlı bir sos elde edene kadar karıştırın. Ocaktan alıp baharatla
tatlandırın. Fırında pişirmiş olduğunuz tavuk ruloların folyosunu çıkartıp
servis tabağına yerleştirin. Sosunu üzerine dökün. Tekrar sıcak fırına verip
üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder