5 Mayıs 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER
4 adet enginar
Yarım çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı patates(doğranmış)
Yarım çay bardağı havuç(doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

İlk olarak küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ayrı ayrı kaplarda çok pişmeyecek şekilde

 Haşlıyoruz(Dilerseniz hazır garnitür). Daha sonra bir tencereye yağ koyup soğanları yemeklik

doğrayıp kavuruyoruz ve haşlanan sebzeleri ilave edip soğanla karıştırıp ocağı kapatıyoruz

 Ve enginarları doldurup tencereye yerleştiriyoruz

1 su bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker,1 yemek kaşığı limon sıkıp

tencereye boşaltıyoruz ve üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kısık ateşte 20-25  dakika pişiriyoruz
.

 Servis yaparken üzerini dereotu ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder