4 adet enginar
Yarım çay bardağı
bezelye
Yarım çay bardağı patates(doğranmış)
Yarım çay bardağı havuç(doğranmış)
Yarım çay bardağı
zeytinyağ
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
İlk olarak küp küp
doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ayrı ayrı kaplarda çok pişmeyecek
şekilde
Haşlıyoruz(Dilerseniz hazır garnitür). Daha
sonra bir tencereye yağ koyup soğanları yemeklik
doğrayıp kavuruyoruz ve haşlanan sebzeleri ilave
edip soğanla karıştırıp ocağı kapatıyoruz
Ve enginarları doldurup tencereye yerleştiriyoruz
1 su
bardağı suyun içine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker,1 yemek kaşığı limon
sıkıp
tencereye boşaltıyoruz
ve üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz
.
Servis yaparken üzerini dereotu ile
süslüyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder