24 Nisan 2014 Perşembe

ETLİ EKMEK VE BAZLAMA BÖREK


MALZEMELER
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
yarım tatlı kaşığı tuz
500 gr az yağlı kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet soğan
20 dal maydanoz pul biber
YAPILIŞI
Bir kap içerisine unu  eleyerek koyun ortasını havuz yapın yaş maya bir tutam şeker
maya tuz ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve mayalamaya bırakın.
Domates ,biber,soğanları ayrı ayrı blender da çekin .tuzunu biberini atın ve kıyma ile beraber karıştırın
mayalanan hamuru uzun bir şekilde açın üzerine kıymalı harçtan ince şekilde sürün altı yağlı kağıtla yada un serpilmiş fırın tepsisinde öncede ısıtılmış 200 derece fırında pişirin .
BAZLAMA BÖREK
Aynı hamuru kullanarak değişik iki çeşit börek yapalım.
Hamurumuzu  ellerimizi yağlayarak ince şekilde açalım ortasına Etli ekmek için hazırlanan
harçtan koyup yarım ay  kapatalım .az yağlı teflon tavada kısık ateşte önlü arkalı
pişirin. Afiyet olsun.

.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder