14 Nisan 2014 Pazartesi

TAVUKLU KABAK VE PATILICAN

MALZEMELER
 4 tane patlıcan
2 tane kabak
1 tavuk göğüsü
2 orta boy soğan
2 tane yeşil sarımsak
tuz karabiber
 YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyun.Kabakların da içini temizleyin. Daha sonra kabak ve patlıcanları tuzlu suda bekletin.Tavada soğan ve sarımsakları kavurun. tavuk göğüslerini de üzerine küp küp doğrayıp beraber 5-10 dk kavurun. Kuruladığınız patlıcan ve kabakları kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağlarını çekmesini sağlayın. Hazırladığımız harç ile patlıcanları karnıyarık şeklinde doldurun. Kabakları da aynı şekilde içlerini doldurun. Fırın tepsisine dizip üzerine domates sosu ve yarım su bardağı su tuz ekleyip 180 derece fırında 15 -20 dk pişirin . AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder