2 su bardağı ince
bulgur
1 fincan ı irmik
1 fincan un
1 ortaboy haşlanmış patates
Az tuz
İÇ MALZEMELE
500 ıspanak
1 orta boy soğan tuz
Karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın,
şişmesi için biraz bekleyin. Unu, irmiği,, toz biberi ve haşlanmış patatesi
ekleyip yoğurun. Hamurun sert olmaması için elinizi ıslatıp yoğurabilirsiniz.
Yoğurma işlemi bittikten sonra iç malzemeyi hazırlamak için soğanı, ve ıspanağı
yıkayın . Az bir miktar yağla tavada soğanları kavurun. Ispanağı da ekleyin
kavurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parça
koparıp elinizi ıslatarak çevirerek ve hamuru sıkıştırarak (biraz zordur) oyuk
açın. İçine ıspanağı koyun ve elinizi ıslatarak sıkıca kapatın. Kaynayan suda
haşlayın tereyağ ile servis yapın Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder