12 Nisan 2014 Cumartesi

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1 fincan ı irmik
1 fincan un
1 ortaboy  haşlanmış  patates
Az tuz
İÇ MALZEMELE
500  ıspanak
1 orta boy soğan tuz
Karabiber,pul biber
YAPILIŞI
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın, şişmesi için biraz bekleyin. Unu, irmiği,, toz biberi ve haşlanmış patatesi ekleyip yoğurun. Hamurun sert olmaması için elinizi ıslatıp yoğurabilirsiniz. Yoğurma işlemi bittikten sonra iç malzemeyi hazırlamak için soğanı,  ve ıspanağı  yıkayın . Az bir miktar yağla tavada soğanları kavurun. Ispanağı da ekleyin kavurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parça koparıp elinizi ıslatarak çevirerek ve hamuru sıkıştırarak (biraz zordur) oyuk açın. İçine ıspanağı koyun ve elinizi ıslatarak sıkıca kapatın. Kaynayan suda haşlayın tereyağ ile servis yapın Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder