10 Ocak 2014 Cuma

BEŞAMEL SOSLU BROKOLİ

MALZEMELER

1 kg brokoli
1 su bardağı  rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
 YAPILIŞI ;
 Brokoliyi yıkayın. Bir tencereye yarım çay bardağı kadar su ve brokoliyi koyarak brokoli yumuşayana kadar pişirin.bu arada da beşamel sosu  hazırlayın. tencereye   tereyağı kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü yavaş yavaş katıp kısık ateşte sürekli karıştırın. Beşamel sos muhallebi kıvamı alınca ocağı kapatın. pişen brokoliyi bir ısıya dayanıklı kaba alın. üstüne önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşarı serpip fırına  verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN ...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder