MALZEMELER
1 kg brokoli
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
YAPILIŞI ;
Brokoliyi yıkayın. Bir tencereye yarım çay bardağı kadar su ve brokoliyi koyarak brokoli yumuşayana kadar pişirin.bu arada da beşamel sosu hazırlayın. tencereye tereyağı kızdırıp unu ekleyin pembeleşmeye başlayınca sütü yavaş yavaş katıp kısık ateşte sürekli karıştırın. Beşamel sos muhallebi kıvamı alınca ocağı kapatın. pişen brokoliyi bir ısıya dayanıklı kaba alın. üstüne önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşarı serpip fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. AFİYET OLSUN ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder