17 Şubat 2014 Pazartesi

PAZI YEMEKLERİ

MALZEMELER
2  adet pazı yaprağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yağ,yoğurt,pul biber.tuz
sarımsak pirinç
YAPILIŞI
1)  iki demet pazı yaptrağını temizleyin yıkayın.
tecereye yağınızı ve küp küp doğradığınız soganı koyun ve kavurun
sırasıyla salçayı  sonrada pazıyı ilave edin.karıştırın yarım fincan pirinci yıkayın ekleyin 1 su bardağı sıcak su koyun kısık ateş de 15 dk pişirin .Afiyet olsun.
2) Kalan diğer Pazınızı ince ince doğrayın kaynamakta olan suyun içinde 5-6 dk haşlayın
süzün ve soğumaya bırakın.
soğuyan pazılarınıza  sarımsaklı yoğurt ilave edin servis yapın .
Not: pazı ile size ana yemek ve salata yaptık afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder