21 Ekim 2013 Pazartesi

KATMER KRUVASAN PUĞAÇA




MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 su bardagi ılık süt
1 çay bardağı sıvı  yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük maya
Ala bildigi kadar
İc Harcı için:
200 gr beyaz peynir
1/2 maydanoz

YAPILIŞI
Bir  kap içerisine  un koyulur ve ortası havuz gibi açılır.Ilık süt maya ve şeker,tuz, un havuzunun içerisinde karıştırılır.Yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır ve beyazı un havuzunun içerisine konulur.Sıvıyağ   ilave edilerek hamur yoğurulmaya başlanır..Yumusak bir hamur elde edilir..Mayalanması icin hamur bir kenarda bekletilir,hamur mayalanınca  8 adet beze yapılır.
Bezeler önce küçük küçük açılır. Üzerine eritiğimiz  tereyağ sürülür ve diger bezede açılır üzerine konur  .bütün  bezeler  bitene  kadar tekrarlanır .5,10 dk yagın donması beklenir ve hamur açıklamaya başlanır .büyük bir yufka elde edildikten sonra sigara böregi gibi önce 4 e sonra 8 ve sonra 16 parçaya kesin içine istege göre   peynir koyun ve sarın .180 derece fırında üzerine yumurta sürün pişirin .Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder