2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya
tatlı
kaşığı mahlep
KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 pk. vanilya
2 adet muz (istediğiniz meyvelerden
koyabilirsiniz
YAPILIŞI
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el
yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri
karışıma ilave edip eritin.
Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini
ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru
yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave
edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak
olmasına
dikkat edin.
Hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa
elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma
büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye
aralıklı dizin.
170 dereceli fırında pişirin
KREMA
Tereyağı ve krema malzemeleri tencereye alıp
çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene
kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı
ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını
kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde
keserek aralarına muz dilimleri koyun.
Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla
kremayı pastaların içine yayın.
Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini
pastaların üzerine serpin. Buzdolabında soğuttuktan
sonra servis yapın.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder