9 Ekim 2013 Çarşamba

ALMAN PASTASI

MALZEMELER
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket  kuru maya
 tatlı kaşığı mahlep
KREMASI  İÇİN
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 pk. vanilya
2 adet muz (istediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz

YAPILIŞI
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri
karışıma ilave edip eritin.
Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak    hamuru
yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak
 olmasına dikkat edin.
Hamuru ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma
 büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
170 dereceli fırında pişirin

KREMA
Tereyağı ve krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı
ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.
Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun.
Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.
Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin. Buzdolabında soğuttuktan

sonra servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder